‘Eski Türkiye’nin İzlerini Silmek İçin Adayım`

‘Eski Türkiye’nin İzlerini Silmek İçin Adayım`

Erdoğan, vizyonunun Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı olacak 2023’ü hedeflediğini belirtirken, cumhurbaşkanı olursa daha çok Yeni Anayasa ve çözüm süreci için çalışacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi'ni açıkladı. İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan sık sık cumhurbaşkanlığı makamından ‘başkan’ olarak söz ederken statükonun bekçisi değil halkın cumhurbaşkanı olacağını ifade etti.

Atatürk, Adnan Menderes, Celal Bayar ve Turgut Özal’a atıflarda bulunan cumhurbaşkanı adayı, 1940’lı yıllarda işbaşında olanları sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, ‘1940`lı yıllar boyunca kapatılan camiler, yasaklanan Kur`an eğitimi, milletin mili ve manevi değerlerine duyarsızlık, bunun sonucunda ortaya çıkan devlet-millet güvensizliği, değişime yönelik direncin bir eseridir. On yıllar boyunca, ülkemiz gündemini meşgul eden başörtüsü sorunu, onun değişime olan direncinin neticesidir’ dedi.

‘Terör sorununu özgürlüklere duyarsız statüko yarattı’

Erdoğan, Kürt sorunundan terör sorunu olarak bahsederken bunun sorumlusu olarak yine ceberrut devlet anlayışını gösterdi. Başbakan, ‘40 binden fazla insanımızı kaybettiğimiz terör meselesi, statükonun değişime olan direncinin, farklı olana tahammülsüzlüğün, hak ve özgürlüklere olan duyarsızlığın bir neticesidir.. Faili meçhuller, işkence, Diyarbakır Cezaevi, Mamak Cezaevi, Metris Cezaevi, statükonun değişime olan direncinin eseridir' diye konuştu.

İktidar partisinin cumhurbaşkanı adayı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilen yasanın ‘eski Türkiye’nin en temel konularından biri olan terör sorununu da bitireceğini savundu:

‘TBMM`de dün kabul edilen yasa, terör meselesinin çözümünde inşallah yeni bir dönemi başlatacaktır. Kardeşliğimizi güçlendirmek için verdiğimiz mücadele belli bir aşamaya gelmiş, terör, Türkiye`nin can alıcı meselesi olmaktan çıkmıştır.’

‘Önce millet sonra devlet’

Erdoğan’ın en fazla alkış aldığı cümle ise ‘önce millet sonra devlet’ vurgusuydu.

Cumhurbaşkanı seçim kampanyasının mottosu olarak öne çıkan ‘önce millet sonra devlet’, Erdoğan’a göre eski Türkiye’yle arasında en büyük fark. Başbakan, bu farkı şu cümlelerle izah etti:

‘Biz gelmeden önce hakim olan şuydu: `Önce devlet, sonra millet.` Biz geldik, bunu tersine çevirdik: Önce millet, sonra devlet. Halkın değişim isteği reddedildi, halkın değişim isteği görmezden gelindi. Demokrasi isteyenler, özgürlük isteyenler, hak isteyenler, kimi zaman kanlı şekilde, kimi zaman işkenceyle kimi zaman zorbalıkla yasaklarla baskıyla sindirildi.. İşte AK Parti, 2001`de toplumun bu büyük değişim arzusunun bir tezahürü olarak ortaya çıktı.’

‘Pensilvanya’ya eyvallah demedik’

17 Aralık ve 25 Aralık soruşturmalarından beri Erdoğan’ın yerden yere vurduğu Fethullah Gülen ve cemaati ‘vizyon belgesi’ açıklanırken de hedef tahtasındaydı. Fethullah Gülen’i yine ‘Pensilvanya’ olarak tanımlayan Başbakan, ‘her darbeye övgüler düzen, hoşgörü görüntüsüyle büyüyen, hizmet, eğitim gibi değerleri istismar eden, devletin en kritik noktalarını işgal edip devletine ve milletine ihanet bayrağı açan çetelere de göz yummadık. Bütün çetelerin temizlendiği bir anda Pensilvanya`dan idare edilen, Türkiye`yi yeni bir vesayete mahkum etmek isteyen, Türkiye`yi eski Türkiye`ye döndürmeye çalışan çeteye de eyvallah demedik’ diye konuştu.

‘Ölüm tehditleri aldım, suikast girişimleri son anda önlendi’

Dünün mağduruyken bugün mağrur olmadıklarını belirten Erdoğan, çok sayıda ölüm tehdidi aldığını söyledi. AKP’nin cumhurbaşkanı adayı, ‘bakın bizzat ben defalarca ölüm tehditleri aldım. Çok somut suikast girişimleri son anda önlendi. 1994`te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sahada seçim çalışmaları yaparken tehditler aldık. Samandıra`da bir arkadaşımız bombalı saldırıda şehit edildi. Pınarhisar Cezaevi`ne gönderilmem, beni denklemin dışına itmeye yönelik bir şeydi’ dedi.

Bugün kendisi hakkında cumhurbaşkanı olamaz diyenlerin o gün cezaevi sürecinde kendisinin muhtar bile olamayacağını söyleyenlerle aynı kişiler olduğunu belirten Erdoğan, o kişileri anayasayı okumalarını tavsiye etti. Erdoğan’a göre, 17 Aralık ve 25 Aralık ‘darbe girişimleri’ başarılı olsaydı o da Menderes gibi Yassıada’da yargılanıyor olacaktı.

‘Yeni Türkiye yolunda’

Erdoğan’ın vizyon belgesi ‘Yeni Türkiye Yolunda’ adını taşıyor. Vizyon belgesinde `demokratik yönetim’ oluşturmak, ‘refah toplumu’ kurmak ve ‘öncü ülke’ olmak hedef olarak seçmenin karşısına konuyor

Her seçim döneminde iddialı seçim şarkılarıyla beğeni toplayan Başbakan Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinde olduğu gibi yine şarkıcı Uğur Işılak’ın söylediği ‘Milletin adamı Erdoğan’ şarkısıyla meydanlarda olacak.



Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağındaki çeşitli derslerde, Türkiye'nin kalkınma projelerine dair içeriklere de yer verildi.

Teknoloji

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Tüm gözler Kahire'de... Hamas'tan 'İsrail' açıklaması: Ciddi bir anlaşmazlık yok

İsrail basını 'kâbus senaryosu'nu yazdı: Netanyahu için tutuklama emri çıkarılacak! IDF kanlı plana onay verdi

Zelenski dünyaya duyurdu: En az 7 Patriot sistemine ihtiyacımız var

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı! Cemaat el-İslami lideri Musab Halaf öldürüldü

İsrail, Gazze'deki savaşı sürdürme planlarını onayladı

Irak, 30 yıl aradan sonra Türkiye sınırında üs kurdu

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı masrafa soktu: Milyarlık programa onay verdiler

Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

Yükleniyor